Systemutveckling


Allt från elektronikkonstruktion och lågnivåmjukvara till HMI och molnlösningar
EmbeddedArt erbjuder tjänster inom mjukvaru- och elektronikutveckling samt mekanikkonstruktion för uppdrag hos kund eller för projekt som vi genomför i våra egna lokaler. Vi har verktyg och system in-house inklusive ett välutrustat elektroniklabb och en verkstad.


Inbyggda system

Utveckling av inbyggda system en konst i sig. Kraven är ofta väldigt tuffa och krävande. Kostnader måste minimeras samtidigt som tillräckliga prestanda och funktionalitet ändå måste finnas. Allt i en storlek man inte tror är möjligt och med en leveranstidpunkt närmare än man vågar tänka på.
För att kunna lösa den här typen av problemställningar krävs lång erfarenhet, kunnande och inte minst innovationsförmåga. Och just det är kärnan i EmbeddedArt - konsten att kombinera kunskaper och erfarenheter inom flera områden. Lägg till förståelse av våra kunders verksamhet och hur produkten kommer att användas så har man det som krävs för att framgångsrikt genomföra krävande projekt.

IoT

Internet of Things, eller IoT som det vardagligt kallas, blir allt hetare och används snart sagt överallt. Att kunna koppla upp saker, maskiner, hundar och allt möjligt har man kunnat göra länge, men nu ger ny teknik helt andra möjligheter.

Väsentligt ökad batterilivslängd, i vissa fall upp till 10 år, samt mindre komplex hårdvara som sparar på kostnaderna är de stora fördelarna med de tekniker för 4G/5G-uppkoppling som används idag – LTE CAT M1 och NB-IoT.

EmbeddedArt har tagit fram ett antal olika IoT-produkter till kunder baserade på chip från Dialog, Sierra och Nordic Semiconductor, tex en intelligent spårsändare med GPS, Bluetooth Low Energy och rörelseigenkänning med triaxial accelerometer. Ytterligare funktionalitet samt fler sensorer för tex tryck, temp och fukt kan läggas till efter behov. Mycket fokus i utvecklingsarbetet har lagts på att maximera batterilivslängden genom funktionerna för strömsparläge och sleep mode.

Mjukvara

Utveckling av mjukvara är främst inriktad på hårdvarunära tillämpningar, applikationer, signalbehandling och GUI/HMI. Vi på EmbeddedArt är väl förtrogna med att hantera de speciella krav och den miljö som gäller för inbyggda system vad gäller resurser, prestanda och kostnad.

EmbeddedArt har även kompetens och lång erfarenhet av back-end lösningar för administrativa och finansiella system. Och vad gäller det sistnämnda gäller det speciellt betallösningar.

Artificiell Intelligens

Vi har tagit fram en AI algoritm för att identifiera förlorade fiskeredskap på havets botten. Målet med projektet var att ta fram en funktion som med hjälp av artificiell intelligens analyserar sonardata (en bild av botten) och hittar fiskeredskap som både smutsar ner och bidrar med oönskad fångst (spökfiske) i våra hav.

Projektet var beställt av Marint centrum på Simrishamns kommun och utgör en del i deras arbete för ett hållbart östersjöfiske.

Elektronik

Analog och digitalkonstruktion är vår hemmabana. Vi har arbetat länge med utveckling av produkter för medicintekniska företag, försvaret och försvarsindustrin med ofta extrema krav på prestanda och robusthet. Ofta är vi med hela vägen från förstudie till prototypframtagning.

Tillsammans med lång erfarenhet av utveckling av system med krav på låg strömförbrukning, lågt brus, speciella EMI/EMC krav garanterar det lösningar av högsta kvalitet.

Mekanik

EmbeddedArt hjälper er med design av hela produkten. Den mekaniska konstruktion handlar ofta både om funktion och design. Vi har listiga lösningar för både industriella tillämpningar och mer konsumentnära applikationer. Vi har kompetens och verktyg för att göra konstruktion och materialval och samarbetar med duktiga formgivare.

Prototypframtagning

Som en del i EmbeddedArts produktutvecklingsarbete tar vi ofta ta fram fysiska enheter för kontroll, test eller andra syften. I vår verkstad har vi möjlighet att ta fram bearbetade delar, montera elektronik, gjuta undervattenskablage och kontaktdon, provtrycka föremål under övervakning till max 600 m som några exempel.

En del av verkstan används även för service och underhållsarbeten samt felsökning och reparation.

Kontakta Mathias Lundberg

​​​​​​​Konsultchef
Mail: mathias.lundberg@embeddedart.se
Tel: 079 099 2546