INNOVATION OCH FORSKNING


Två områden som vi brinner extra mycket för är innovation och forskning. Speciellt om det bidrar till att göra världen säkrare och bidrar till minskad miljöpåverkan.

Genom våra samarbeten med KTH, BTH och FOI har vi stöttat med att bland annat ta fram avancerad testutrustning och prototyper. I flertalet projekt har vi utvecklat undervattenssystem som forskare använt i sin forskning. Dessutom har vi stöttat studentprojekt med tillgång till verkstad, trycktank och kompetens.

EmbeddedArt har drivit och deltagit i flera innovativa utvecklingsprojekt. Några av dessa presenteras längre ner på denna sida. Att jobba på EmbeddedArt kan innebära att få möjlighet att vara med om något banbrytande och ta fram produkter som skapar skillnad.

Vi tar in exjobbare varje år och inkluderar deras arbete i så stor utsträckning som möjligt i våra innovationsprojekt.

Johan Backer

​​​​​​​Akademiansvarig
johan.backer@embeddedart.se

Start-Up

​​​​​​​Finansiering av nystartade verksamheter kan vara både besvärligt och tidsödande. Om det sedan tillkommer behov av utvecklingshjälp och stöd kan kostnaderna dra iväg ordentligt, det är något vi väl känner till.

Genom åren har vi arbetat med flertal nystartade företag och varit med i produktframtagningen hela vägen från idé till färdig produkt. Vi är öppna för att diskutera olika lösningar för finansiering av produktutvecklingen som kan vara aktier, optioner, royalty eller annat.

Kontakta oss för ett möte så får vi prata vidare och hitta en lösning som passar båda parter.

Hitta borttappade hummertinor och nät

​​​​​EmbeddedArt har tagit fram ett Proof of Concept på en ekolodssvarare (FindMe) som sätts i fiskenät och hummertinor. Om flötet har lossnat eller utrustningen drivit iväg kan det vara mycket svårt och kostsamt att hitta det igen för fiskaren. Det kan även få förödande konsekvenser för miljön då den fortsätter fiska och på lång sikt blir till mikro- och makroplaster. Med denna innovation startar fiskaren sitt ekolod och då svarar FindMe-enheten med ett speciellt eko som syns på skärmen och fiskaren kan då hitta sin borttappade utrustning. Ett smart sätt att minska mängden nya spöknät och borttappade hummertinor i haven.

Hitta Spöknät med AI

Genom att analysera sonardata med en AI-funktion kan stora mängder data snabbt och effektivt analyseras och resultera i platser där gamla fisknät ligger på botten. Detta för att kunna genomföra städinsatser mer kostnadseffektivt och med lägre påverkan på bottenmiljö. En mjukvara som underlättar arbetet med att städa haven.

Uppkopplade kor för ökat naturbete

Spåra Farmer är ett EU-finansierat forskningsprojekt som EmbeddedArt är starkt bidragande i. Produkten tas fram då en lantbrukare ofta lägger flera timmar på att hitta sina betande djur när de befinner sig på naturbeten. Med Spåra Farmer kan de hitta alla djur direkt. Det är en GPS-tracker i en halsrem för kor, som dessutom detekterar om kons rörelser förändras, vilket kan tyda på sjukdom eller skada. En produkt som gör det mer lönsamt att ha djur på naturbeten.