2018-04-10

Ny beställning inom försvarsområdet!

Ännu en stor order ramlade in idag och vi som hade turen att vara på kontoret firade givetvis ordentligt! Den största enskilda ordern se'n starten!

2018-04-09

Administrativt system för materielhantering


EmbeddedArt har fått en beställning på utveckling och framtagning av ett administrativt system för styrning och automatisering av materielhantering. Med sensorer samlas data in och överförs via en lokal kontrollenhet automatisk till en central server/databas. Klient/web interface implementeras för administration och användare.

Projektet beräknas vara klart Q4 2018.

Nyckelord: Linuxserver, SQL-databas, web interface, GPS, sensorer, embedded Linux, front-end, back-end, web, IT-säkerhet, kryptering, materialhantering.

2018-04-06

Helhetsåtagande på kommunikationslösning


EmbeddedArt har fått en beställning på att ta fram en komplett kommunikationslösning. Systemet är främst avsedd för arbetsplatser där en säker kommunikation mellan personal kan vara livsavgörande. Projektet omfattar hela lösningen från specifikation, framtagning av HW, SW och mekanik.

Produkten planeras vara färdigt för lansering Q4 2018.

Nyckelord: Radio, head-set, PMR, VOX, duplex/semiduplex, prioriterad användarkanal, integration mot befintliga kommunikationssystem.
20170905-142309-2-20170905-142309-2-
20170905 142309 2

2017-09-05

Martin Persson har börjat hos oss vilket vi är mycket glada för! Martin kommer att jobba som systemutvecklare med C, Java, Mathlab, Erlang på främst Windows och Linux plattformar.
2017-04-26

EmbeddedArt AB förstärker inom undervattensområdet - tar över verksamheten i Sublight Technology AB


EmbeddedArt tar över verksamheten i dykeriteknikföretaget Sublight Technology. Därmed breddar EmbeddedArt sin produkt och tjänsteportfölj och befäster sin ställning som ett ledande företag inom undervattensområdet. 

EmbeddedArt har en uttalad ambition att utöka sin ställning inom undervattensområdet och ett steg i detta är övertagandet av verksamheten i Sublight. Sublight utvecklar och tillverkar produkter och system för dykeriföretag inom försvar, räddningstjänst och entreprenad.

- Vår strategi är att växa inom området undervattensteknik och genom förvärvet av Sublight breddar vi vår kundbas och utökar vårt    tjänste- och produkterbjudande, säger Lars Tegborg, VD på EmbeddedArt.

- EmbeddedArt AB är redan en stark aktör inom undervattensteknik och kommer att förvalta varumärket Sublight genom ännu bättre      kundfokus samt vidareutveckling av produkterna, säger Sublights VD Mikael Janeheim.

EmbeddedArt AB tar över varumärket, alla tillgångar, rättigheter och affärer från den 26 april 2017. 

​​​​​​​För mer information kontakta:
Lars Tegborg VD på EmbeddedArt AB

E-post: lars.tegborg@embeddedart.se
Telefon: 070-982 29 41
Mikael Janeheim VD på Sublight Technology AB
E-post: mikael@sublight.se
Telefon: 070-362 02 95

www.sublight.se

NyheterSaab LoggaSaab Logga
Saab Logga

2016-11-17
​​​​​​​Vi är mycket glada att kunna meddela att EmbeddedArt AB nu är en godkänd leverantör till Saab. Som ett resultat av det har vi fått en beställning gällande ett uppdrag för design av ett elektronikkort. Uppdraget beräknas pågå till december 2017.

2016-11-17
​​​​​​​Ytterligare en i raden av utrustning för undervattensforskning klar för leverans till FOI.

NamnlosNamnlos
Namnlos
viobviob
viob
2016-10-03
Vi hälsar även Viktor Öberg välkommen till EmbeddedArt! Han är systemutvecklare med fokus på C, C++, Python, Java och mycket mer. Viktor kommer senast från Cybercom och uppdrag på Ericsson.
2016-10-18 
​​​​​​​Colooc Håller Ett Öga På Dina Värdefulla Ägodelar. Ett av våra helhetsprojekt där vi hållit i projektledning, HW och firmware utveckling samt mekaniken till Coloocs blåtandsenhet. Enheten finns nu för försäljning. Gå in på www.colooc.se/ för mer info.

pucknypuckny
puckny
boanboan
boan
2016-10-01
​​​​​​​Vi förstärker vår förmåga och kompetens inom undervattensområdet! Börje Andersson kommer att arbeta som Projektkoordinator med ansvar för planering och genomförande av våra projekt inom försvarsområdet. Börje kommer senast från FMV där han var Projektingenjör och specialist på Sonarsystem både på Ubåt och Ytfartyg.