2019-08-01

Vi hälsar Anton Ericson välkommen!

Anton är en senior HW utvecklare och har även erfarenhet av SW utveckling. Framför allt arbetar han med inbyggda system för industriella- och högvolyms konsument produkter. Anton kommer senast från ÅF.
Jörgen Juhlin
Seniorkonsult - Verifiering, Validering, Kravhantering
Robert Eriksson
Konsult - Marina sambands- och ledningssystem
Thomas Andersson
Konsult - Teknisk förvaltning, Materialhantering, Materialöverlämning

2019-08-01

EmbeddedArt utökar personalstyrkan 

Vi hälsar våra tre nya anställda hjärtligt välkomna!
Jörgen, Robert och Thomas, alla med gedigen erfarenhet från Försvarsmakten och FMV, bidrar med nya kompetenser och erfarenheter gör att vi nu också erbjuder kvalificerade resurser inom områden som: 
  • Verifiering och validering, kravhantering
  • Marina sambandssystem
  • Marina ledningssystem
  • Verksamhetsstyrning
  • ILS, Grund-och Förvaltningsdata
  • ILS, PDRin/PDRr
  • Teknisk förvaltning
  • Materialhantering
  • Materielöverlämning
För mer information kontakta Matti Kaikkonen, 0760 197 111 eller matti.kaikkonen@embeddedart.se

2019-03-18

EmbeddArt ställer ut på UDT 2019, 

13-15 maj

Vi kommer vara på plats i Älvsjö med både monter och vår Miniubåt UVS 1300 Malen.

Välkommen till Monter A40 för att diskutera          undervattensteknologi och våra produkter och system för yrkesdykare!

Nyheter

2018-11-06

Verksamheten utökas med en ubåt!

Vi har skaffat en ubåt som komplement till vår verksamhet inom produktutveckling, inbäddade system, avancerade sensorer, undervattensteknologi, konsulting, IoT och militära system. 
​​​​​​​
Vill du jobba med oss?
Vi söker programmerare, elektronikkonstruktör, mekanist och nu även en ubåtskapten.

2018-04-10

Ny beställning inom försvarsområdet!

Ännu en stor order ramlade in idag och vi som hade turen att vara på kontoret firade givetvis ordentligt! Den största enskilda ordern se'n starten!

2018-04-09

Administrativt system för materielhantering

EmbeddedArt har fått en beställning på utveckling och framtagning av ett administrativt system för styrning och automatisering av materielhantering. Med sensorer samlas data in och överförs via en lokal kontrollenhet automatisk till en central server/databas. Klient/web interface implementeras för administration och användare.

Projektet beräknas vara klart Q4 2018.

Nyckelord: Linuxserver, SQL-databas, web interface, GPS, sensorer, embedded Linux, front-end, back-end, web, IT-säkerhet, kryptering, materialhantering.

2018-04-06

Helhetsåtagande på kommunikationslösning

EmbeddedArt har fått en beställning på att ta fram en komplett kommunikationslösning. Systemet är främst avsedd för arbetsplatser där en säker kommunikation mellan personal kan vara livsavgörande. Projektet omfattar hela lösningen från specifikation, framtagning av HW, SW och mekanik.

Produkten planeras vara färdigt för lansering Q4 2018.

Nyckelord: Radio, head-set, PMR, VOX, duplex/semiduplex, prioriterad användarkanal, integration mot befintliga kommunikationssystem.

2017-04-26

EmbeddedArt AB förstärker inom undervattensområdet - tar över verksamheten i Sublight Technology AB


EmbeddedArt tar över verksamheten i dykeriteknikföretaget Sublight Technology. Därmed breddar EmbeddedArt sin produkt och tjänsteportfölj och befäster sin ställning som ett ledande företag inom undervattensområdet. 

EmbeddedArt har en uttalad ambition att utöka sin ställning inom undervattensområdet och ett steg i detta är övertagandet av verksamheten i Sublight. Sublight utvecklar och tillverkar produkter och system för dykeriföretag inom försvar, räddningstjänst och entreprenad.

- Vår strategi är att växa inom området undervattensteknik och genom förvärvet av Sublight breddar vi vår kundbas och utökar vårt    tjänste- och produkterbjudande, säger Lars Tegborg, VD på EmbeddedArt.

- EmbeddedArt AB är redan en stark aktör inom undervattensteknik och kommer att förvalta varumärket Sublight genom ännu bättre      kundfokus samt vidareutveckling av produkterna, säger Sublights VD Mikael Janeheim.

EmbeddedArt AB tar över varumärket, alla tillgångar, rättigheter och affärer från den 26 april 2017. 

​​​​​​​För mer information kontakta:
Lars Tegborg, VD på EmbeddedArt AB
E-post: lars.tegborg@embeddedart.se 
Telefon: 070-982 29 41
Mikael Janeheim, VD på Sublight Technology AB
E-post: mikael@sublight.se
Telefon: 070-362 02 95

2017-09-05

Martin Persson har börjat hos oss vilket vi är mycket glada för! Martin kommer att jobba som systemutvecklare med C, Java, Mathlab, Erlang på främst Windows och Linux plattformar.

2016-11-17

​​​​​​​Vi är mycket glada att kunna meddela att EmbeddedArt AB nu är en godkänd leverantör till Saab. Som ett resultat av det har vi fått en beställning gällande ett uppdrag för design av ett elektronikkort. Uppdraget beräknas pågå till december 2017.

2016-11-17

​​​​​​​Ytterligare en i raden av utrustning för undervattensforskning klar för leverans till FOI.

2016-10-18 

​​​​​​​Colooc Håller Ett Öga På Dina Värdefulla Ägodelar. Ett av våra helhetsprojekt där vi hållit i projektledning, HW och firmware utveckling samt mekaniken till Coloocs blåtandsenhet. Enheten finns nu för försäljning. Gå in på www.colooc.se/ för mer info.

2016-10-03

Vi hälsar även Viktor Öberg välkommen till EmbeddedArt! Han är systemutvecklare med fokus på C, C++, Python, Java och mycket mer. Viktor kommer senast från Cybercom och uppdrag på Ericsson.

2016-10-01

​​​​​​​Vi förstärker vår förmåga och kompetens inom undervattensområdet! Börje Andersson kommer att arbeta som Projektkoordinator med ansvar för planering och genomförande av våra projekt inom försvarsområdet. Börje kommer senast från FMV där han var Projektingenjör och specialist på Sonarsystem både på Ubåt och Ytfartyg.